Portocalopita sau prajitura greceasca

de susu in Dulciuri, 22 Mar 2016 | 13309 vizualizari

 

Grozav de buna, nici nu stii ce mananci

 

INGREDIENTE

  • Placinta: 1 pachet foi de placinta linco 400 gr
  • 1 pahar de 200 ml iaurt mai gras
  • 1 pahar de ulei umplut pe trei sferturi
  • 1 pahar de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua mari
  • esenta de rom
  • zeama de la o lamaie mica
  • Siropul: 3 cani de apa
  • 2 pahare de zahar
  • zeama de la 2 portocale sau lamai cu coaja lor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portocalopita sau prajitura greceasca:

Pentru sirop fierbem toate ingredientele, eu am folosit 2 portocale acre, 1/2 lamaie si coaja taiata. Se fierbe pana scade la jumatate si se strecoara de samburi si coaja. Ingredientele se masoara cu acelasi pahar. Foile de placinta se dezgheata apoi se zdrentuiesc si se rasfira sa nu ramana lipite intre ele. Ouale se scot de seara de la rece si a doua zi se bat bine pana devin spuma. Apoi punem treptat zaharul si le mixam impreuna. Urmeaza uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins. Adaugam esentele si zdrentele pe rand. Aluatul trebuie sa fie bine incorporat in oua sa nu ramana foi necoapte. Se pune intr-un vas termo, poate fi si neuns si se da la cuptorul incalzit pentru 30-40 min la 150 de grade. Facem testul cu scobitoarea si cand e gata o scoate, nu se mai lasa in cuptor sa nu se intareasca prea tare. Punem treptat siropul peste prajitura calda, eu am folosit doar 4 polonice din siropul rezultat. Se da la rece inainte de servire. Nu a iesit foarte dulce dar cred ca e buna si varianta cu sirop de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Portocalopita sau prajitura greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bya Ralu 1

27.03.2016, 16:10

DeliciidelaM 1

27.03.2016, 16:22

Arata foarte bine

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 15:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Napolitane Bengoase